basliksiz

    

 
 
 

                            

Üniversiteler evrensel nitelikte kurumlardır. Bu nedenle, üniversite yapısı oluşturulurken, evrensel kriterler dikkate alınmalı; hedefler ve faaliyetler evrensel boyutta tasarlanmalıdır.
Hızlı ve büyük değişimlerin yaşandığı, giderek küçülen dünyada, ülkeler ayakta kalabilmek için birbirleri ile her alanda yarışmak zorundadır. Ülkemizin bu yarıştaki başarısı, sahip olduğu rekabet gücüne bağlıdır. Ülkemizin rekabet gücünü artıracak en önemli unsurlar ise üniversitelerimizdir. Rekabet gücünün kaynağı, geleceğin şartlarına göre yetişmiş insan, bilim ve teknolojidir. Üniversitelerimizin esas görevi geleceğin şartlarına göre insanlarımızı yetiştirmek, bilim ve teknoloji üretmektir.
Üniversiteler görevlerini yerine getirirken rekabet kavramının özü gereği, hem dünya üniversiteleri ile hem de diğer üniversitelerimiz ile sürekli yarış halinde olmalıdır. Bu yarışta başarılı olmak isteyen üniversiteler daima en iyiyi hedeflemeli ve amacına ulaşabilmek için bünyesindeki tüm birimleri yarışa dahil etmelidir.
Sosyal Bilimler Enstitümüz, yukarıda kısaca belirtmeye çalıştığımız anlayışla, 2008 yılında, 2809 sayılı Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilat Kanunu uyarınca kurulmuştur. Sosyal Bilimler Enstitülerinin geleceğin insanlarını yetiştirme, bilim ve teknoji üretimine katkı sağlama gibi temel görevlerinden kaynaklanan bilinen önemi yanında; içinde bulunduğumuz bölgenin, sosyal, kültürel ve ekonomik şartları, Enstitümüzün ve üstlendiği sorumlulukların önemini kat kat artırmaktadır.
Hızla gelişen ve büyüyen Enstitümüzün amacı, sosyal bilimler alanında ulusal ve uluslararası nitelikte bilimsel araştırma, uygulama, eğitim-öğretim ve dökümantasyon çalışmaları yapmak, ilgili projelere destek vermek, talep etmeleri halinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlara yardımcı olmaktır.
Bir araştırma ve eğitim-öğretim kurumu olarak misyonumuz, evrensel değerlerde bilgi üretmeye yönelik faaliyetleri geliştirmek, öğrencilerimizi ihtiyaç duyulan çağdaş bilgi ve yeteneklerle donatmak ve bu bilgileri yaratıcı ve geliştirici biçimde kullanmalarını sağlayarak ülkemizin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Enstitümüz eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama faaliyetlerini "öğreten" ve "öğrenen" bir yapı içerisinde sürekli geliştirerek sürdürmektedir.
Enstitümüzün vizyonu, sosyal bilimler alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören saygın kurumlar arasında yeralmaktır. Vizyonumuzu geliştirmek için, üniversitemizin temel değerlerine bağlı kalınarak, ilgili kişi ve kurumlarla dayanışma ve işbirliği içerisinde, sürekli kendini geliştiren kurumsal bir yapının oluşturulması hedeflenmektedir.
Kalite hedefimiz, üniversitemizin temel değerlerine bağlı kalarak, kaliteli bilgi üreten, bilimsel faaliyetlerde öncü ve geliştirici, çağdaş bilgiyi yaratıcı biçimde kullanabilecek araştırmacıların yetiştirilmesine önem veren, sürekli kendini geliştiren kurumsal bir yapının oluşturulmasıdır. Enstitümüz, ilgili kişi, kurum ve kuruluşların hepsinin haklarına saygılı, katılımcı, güvenilir ve en üst düzeyde memnuniyeti hedef alan hizmet anlayışıyla, etkinliklerini sürekli iyileştirmektedir.
 
Prof. Dr. M. Nuri NAS
Müdür V.

14.03.2013 |  Lisansüstü Eğitim Enstitüsü